Amarantgröt med bär

Amarant är en sydamerikansk växt som är släkt med quinoan. Man äter det yttepyttesmå fröna som är glutenfria och liksom quinoan fullpackade med fullvärdigt protein. Den har en mild smak och kan användas precis som quinoan. Den gör också en god rejält mättande gröt. Den tar en liten stund att koka, men  det fungerar bra att koka gröten när man har tid och sedan värma när man vill äta den.

Foto 2017-02-08 16 51 10

Amarantgröt med bär

2-3 portioner

  • 2,5 dl amarant (gärna blötlagt)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl havremjölk
  • En nypa malet vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • Valfria bär
  • Kokossocker

 

Koka amaranten i vattnet, salt och vaniljpulver ca 30 minuter på låg värme, tillsätt havremjölken och koka ytterligare 10 minuter. Rör om då och då så gröten inte kokar fat i botten av kastrullen. Servera med bär och kokossocker. Smaklig spis!

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes