Färskostfyllda paprikor med linssallad

Det här är ett superrecept. Funkar som ensamrätt likaväl som ett vegetariskt alternativ på buffebordet. Paprikorna är så enkla att göra att även den mest matilliterata person klarar av att laga dem. Jag föredrar så klart Kravmärkta paprikor då jag hört att just paprikor är extremt besprutade i vanliga fall. Hur många du behöver beror lite på paprikornas storlek. Enligt receptet ska det vara 5, men sist räckte 3 stora gott och väl. Receptet kommer från Allt om mats gröna kokbok.

IMG_7435

Färskostfyllda paprikor

4 pers eller till 10 på ett buffébord

  • 5 paprikor (gula och röda är godast)
  • 150 gr fetaost
  • 1 burk keso
  • 1 ägg
  • salt+peppar

Dela paprikorna i halvor och kärna ur dem. Riv fetaosten grovt och blanda med ägg, keso, salt och peppar. Lägg paprikorna i en ugnssäker form och fyll dem med fetablandningen. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

Linssallad med ruccola

  • 2 dl gröna linser
  • rucola, ca 70 gr
  • 1 avocado
  • ett par msk pressad citron
  • ett par msk olivolja
  • salt+peppar

koka linserna enl anvisningen på paketet. Koka dem gärna i grönsaksbuljong så får de mer smak. Låt linserna svalna. Blanda med ruccolan och avocadon. Dressa med pressad citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

, , , , , ,

4 Responses to Färskostfyllda paprikor med linssallad

  1. Åsa 21 juli, 2009 at 9:35 e m #

    Hej, jag har just hittat till dig från aff 🙂 Jag brukar göra fyllda paprikor ännu lättare 🙂 bara festaost och olja. Supergott i foliepaket på grillen…

  2. Katja 22 juli, 2009 at 9:00 f m #

    Hej Åsa!
    Vad roligt att du hittat hit. Ditt sätt att göra låter också gott.

  3. sara 29 juli, 2012 at 12:26 e m #

    Vad gott det ser ut. är det en stor eller liten burk keso?

  4. Katja 27 september, 2012 at 11:22 f m #

    En liten burk, Sara! Ber om ursäkt för att svaret dröjt! Jag hade missat din kommentar:(

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes