Nöt- och ostpanerad squash med citron- och örtmohgrabiah

Till denna rätt passar en lite grövre squash, annars blir det så väldans mycket att steka. Nu när squashen är i säsong har vi ätit den på alla tänkabara sätt, men denna rätt var nog en av de bättre. Jag är svag för panerat, så länge det är hemmapanerat och inte köpepanerat.  Att göra egen panering är busenkelt! Jag vet att många räds att försöka, men ge det en chans, det är värt det! Squashen kan också utgöra en trevlig del av en buffé och går att förbereda och sedan värma på inför serveringen. Paneringen blir inte riktigt lika frasig vid uppvärmning, men squashen smakar bra trots detta.

Moghrabiah är en sorts stor couscous, eller en rund pasta som är trevlig att göra sallad på. Koka den bara i en generös mängd vatten annars blir den klistrig och klibbig.

Squashpiccata

Nöt- och ostpanerad squash 

  • 500 gr squash
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl hackade hasselnötter
  • 2 pressade klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 1 ägg

Citron- och örtmoghrabiah

  • 70 gr spenat eller mangold
  • 2 dl mohgrabiah
  • rivet skal från 1 citron
  • 0,5 dl hackad persilja och basilika
  • olivolja
  • salt och peppar

Koka moghrabiah enligt anvisningarna på paketet. Sätt på ugnen på 150 grader. Medan den kokar skär squashen i cm tjocka skivor.  Blanda ströbröd, ost, nötter, vitlök och salt och peppar i en djup tallrik. Knäck ägget i en annan tallrik och vispa upp den lätt. Doppa squashskivorna först i ägg och sedan i paneringen och låt dem sätta sig en stund på ett fat. Stek sedan squashen gyllene i smör. Lägg de färdigstekta skivorna i en ugnsfast form och håll dem varma i ugnen.

När moghrabian är färdigkokt häll av vattnet och häll den i en skål, tillsätt det rivna citronskalet, spenaten samt örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar samt en skvätt olivolja.

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes