Ägg, ägg, ägg

Genom ett tips från en av mina vänner på Föräldranätets mat och dryck forum, som för övrigt är mitt andra hem, fick jag tips om Hemägg. De levererar ägg och potatis i Stockholmstrakten till dörren. I sortimentet finns både Kravägg och vanliga ägg och priserna matchar vanliga mataffärens bra. Dessutom är äggen större än de du hittar i butik och håller en bra kvalitet. Jag hoppas att de börjar med Kravpotatis inom kort också. Att få saker hemlevererat rockar fett enligt mig!

crackedeggs-f
Attribution-NonCommercial-ShareAlike License by Juber Al-haddad

Snabbmat

Ägg är snabbmat för mig, nyttig sådan. I helgen var jag hemma solokvist och inspirationen att laga mat då är ganska låg. Jag hade precis fått en leverans med ägg och svängde ihop en äggröra, rotade fram några skivor kallrökt lax ur frysen och serverade med ett halft tråg babyspenat och en avocado. Lite pressad citron och olivolja över grönsakerna och min lunch var inte bara räddad, utan också väldigt god. Ibland behöver matlagning vare vara tidskrävande eller komplicerat. Det hela tog max 5 minuter, snabbare än så går det knappast att komma undan.

, ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes