En bättre våffla!

Idag är det våffeldagen och livsmedelsbutikerna har annons på färdig våffelmix, en produkt som jag personligen har lite svårt att förstå att det finns en marknad för. Våfflor går både snabbt och enkelt att sno ihop själv. Jag försöker alltid göra våfflan så nyttig det bara går, även om man får kompromissa lite på frasigheten. Barnen slukar dem lika glatt och jag tycker de är faktiskt riktigt goda jag med. Vad som åker i smeten är lite beroende på. Idag provade jag quinoamjöl med gott resultat. Jag har dragit ner mängden smör rejält, så du kan behöva pensla laggen med lite extra fett.

Photo 2013-03-25 17 50 46

Bättre våfflor

6-8 laggar

  • 1,5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl quinoamjöl
  • 0,5 dl linfrömjöl
  • 4 dl havremjölk eller vanlig mjölk
  • 50 gr smör
  • 2 matskedar kokosfett
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt

Vispa ihop alla ingredienser förutom smöret och kokosfettet. Smält smör och kokosfett och låt svalna. Blanda ner i smeten. Grädda i våffeljärn och ät dem direkt!

, , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes