Mexikansk sallad

När tiden är knapp är det perfekt att göra en stor laddning med grönsaker som håller bra i kylen. All sorts kål håller bra även när den är uppskuren och dessutom är kål en näringsbomb. Kål ger tarmen mat för alla bra tarmbakterier, stötar leverns rening och är fullsmockad med antioxidanter.

Det här är antagligen min favoritsallad, den funkgerar bra till allt, inte bara mexikansk mat. Den är syrlig av limen, fruktigt het av jalapenon, korianderns ger fräschet och morötterna ger lite sötma. Den ska ha mycket smak av lime och rätt rejält av salt för att komma till sin rätt, men viktigast av allt, den måste vara riktigt tunt skuren!

foto-2016-09-18-12-51-37

Mexikansk sallad

  • 0,5 litet vitkålshuvud
  • 0,5 litet rödkålshuvud
  • 1 knippe rädisor (kan uteslutas)
  • 2 morötter
  • ett knippe koriander
  • 1-2 färska jalapenos (eller annan chili)
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • 2-3 lime
  • salt

Strimla röd- och vitkålen tunt. Skiva moroten, rädisorna och rödlöken tunt. Hacka chilin och koriander. Blanda vitkål, rädisor, morot och lök. Tillsätt en skvätt olja, saften från limen och salt. Vänd ner rödkålen försiktigt.

, , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes