Mina bästa NYC-tips

Jag har varit i en av mina absoluta favoritstäder, New York. Staden där allt finns! Vad du än söker så finns det i New York. Den här gången blev den en snabbvisit, 3 nätter, så det fanns inte massor av tid att trendspana, men ni ska i alla fall få mina bästa vegan och raw foodtips. Fyll gärna på och dela med er!

Foto 2016-06-06 15 07 14

Candle 79

På Upper East side finns en av NYC:s äldsta veganrestauranger, Candle 79. Boka bord, för det är i princip alltid fullt. Inredningen känns lite gammal och sliten, men servicen är toppen! Oerhört trevlig och omtänksam personal och en förvånansvärt blandad publik, mer medelålders än ungt och trendigt. Men maten är fantastiskt god, det finns några raw foodrätter på menyn också. Väl värd ett besök.

 

Mrs Green’s

En trevlig butik med en cafédel i West Village på Hudson Street. Liknar Whole foods, men är mycket mindre. Fantastiskt sortiment dock, jag hittade mängder av olika sorters kombucha, färskost gjort på cashewnötter, glutenfria kakor och bröd m.m.

 

Greenmarket på Union Square

En “bondens marknad” i NYC. Öppen måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar. Helt otroliga lokalt odlade grönsaker, frukt och bär. Vetegräs, lokalt producerad honung och lönnsirap, glutenfritt bröd, groddar, juicer, smoothies och mycket mer!

 

Det jag kan tipsa om trendar är By Cloe, som är en vegansk restaurang. Vi gick förbi restaurangen på Bleecker Street vid lunchtid och hade tänkt gå in, men kön var längre än längst och lokalen var knökfull.

 

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes