Förra helgen var det dags att återse mina kurskamrater på Blue Planets raw food chef kurs. På schemat stod choklad, karibiskt ris, kokospannkakor med nötpate, chili, en hel del diskusisoner kring både detox och att starta sin egna business och att hitta sin egna nisch. Kursen var precis lika rolig och kreativ som förra vändan! Jag kom hem och bestämde mig för att komma igång med att grodda ordentligt, int bara sporadiskt nu och då och beslutade dig mig för att jag är värd en torkugn. SÅ nu väntar jag med spänning på torkugnen och det nya groddbrickorna jag beställde.
Här kommer ett axplock av förra helgens kreationer. En hel del oskarpa bilder, jag var helt enkelt för uppslukad av att laga och äta!
Morots- och cashewbiffar med ingefära, gurkmeja, chili och koriander
Karibiskt blomkålsris med avocado/chili/limedressing
Ananassås och paprika och äppelsalsa
Jannes karibiska ris med apelsin- och saffransdressing
Karibiskt ris med kanel och chili
Karibiskt ris med kokos, paprikasås och ananassås
Karibiskt ris med avocadosås
Kokospannkakor med nötpate och marinerad spenat
Down under wraps. Kokospannkakor med frö och rödbetspaté och spenat i anisdressing.
Kanelbullarna in the making
Choklad: Hallon och kokospralin, karamellpralin och jordnöts och lönnsirapspralin.
Raw chokladkaka med torkade bär
Karamellpralin
Mojo!
Chili!
Ulrikas auberginegryta! Het och syrlig!
Auberginefylld paprika
Hasselnötsglass med mintsandwich