Raw fudgebollar med sesamfrö

Jag älskar enkla recept med få ingredienser. Jag har samlat på mig ett gäng sådana och det roliga med dem är att folk alltid blir imponerade över hur få ingredienser kan ha så mycket smak. Veckans recept kan göras med 2 ingredienser, en fudge som smälter i munnen, och som smakar och ser ut som en fudge. Jag gjorde bollar och rullade dem i sesamfrö för lite extra textur, men man kan platta ut fudgen i en form och skära ut fyrkanter.Jag använde resterna av mandelsmör, jordnötssmöt och tahini som jag hade i skåpet, men du kan lika gärna använda enbart mandel- eller jordnötssmör eller något annat nötsmör du gillar.

bollar

Fudge

Ca 15-20 bitar

  • 6-8 dadlar
  • 1 dl nötsmör (eller blanda olika nötsmör)
  • en nypa salt
  • en nypa vaniljpulver
  • Sesamfrö eller hampafrö att rulla fudgen i (valfritt)

 

Kärna ut dadlarna och kör alla ingrdienser tils det bildas en boll av degen. Tryck ut degen i en lagom stor form och ställ fudgen kallt, gärna i frysen en stund. Skär i bitar. Alternativt rulla bollar och rulla i valfria frön och ställ kallt.

 

, , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes