Ok, gottegrisar, det här receptet är till er! Till alla er som är barnsligt förtjusta i nutella, men som har dåligt samvete för att nutella inte direkt är det mest hälsosamma som du kan stoppa i dig. Det finns en lösning, och det är att göra nutellan själv. Med hasselnötter som bas gör du enkelt din egna chokladspread som inte innehåller tillsatser och raffinerat socker. Det tar faktiskt inte mer än 5 minuter, men för att få bästa resultat behöver du en riktigt bra blender eller matberedare. Oster Versan som jag fått förmånen att prova gjorde ett grymt jobb med nutellan! Basen på bägarkannan är lite vidare än på Vitamix och Omniblend och min hypotes är att det gör att det blir extra lätt att mixa ihop lite tjockare röror i Versan.
Raw nutella
- knappt 2,5 dl hasselnötter
- drygt 1,5 dl kakao (helst raw)
- 1 dl lönnsirap
- 2-3 msk kokossocker
- en nypa malen vanilj
- en nypa salt
- valfri nötmjölk
Börja med att köra hasselnötterna till ett mjöl i matberedare eller blender. Tillsätt kakao, lönnsirap, kokossocker, vanilj och salt. Tillsätt en liten mängd nötmjölk (börja med några msk) och kör igen. Späd med mjölken tills din nutella har önskar konsistens. Förvara i glasburk i kyl.