Snabbaste råa sylten

Barnen vill gärna ha sylt till frukostflingorna och till pannkakor när vi äter dem. Pannkakorna har jag lyckats göra så nyttiga det bara går, men sylten har varit en liten sockerbov. Därför är jag så oerhört nöjd att jag provade att göra rå sylt. Det går fort, är otroligt gott och så oerhört mycket bättre än vanlig kokt sylt. Framförallt så föll sylten i god jord hos båda barnen. Eftersom sylten är rå och sockermängden är låg håller den inte mer än ett par dagar, så gör en liten mängd i taget.

Jag har använd psyllium husk för att hålla ihop sylten. Tillsätt lite i taget och låt den svälla den ett litet tag, sylten kan snabbt bli för hård och geleigt. Du kan också använda chiafrön för att få sylten att hålla ihop och då får du chiafrönas fina omega 3 fetter. Just denna gång var chiafröna hemma slut så det fick blir psyllium husk.

Jag använde lönnsirap för att söta sylten, jag gillar verkligen lönnsirap, och det är också enkelt att vända ner den om du vill ha en sylt med mycket bitar/hela bär. Men det är också möjligt att använda dadlar för att söta sylten. Du behöver då mixa dadlar och bär och får då en slät sylt.

Photo 2014-03-09 12 43 59

Rå sylt

  • 2 dl valfria bär
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 krm malen vanilj
  • ca 1 tsk psyllium husk

Blanda ihop alla ingredienserna, låt sylten svälla en stund.

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes