Idag är det våffeldagen och åtminstone vi passar på att uppmärksamma detta genom att våffla hemma. Nu äter vi i och för sig våfflor relativt ofta, runt 2 gånger i månaden blir det nog. Vill man läsa med om våfflans historia och lära sig allt man som finns att veta om våfflor kan du kika in på Vafflor.se.
Våfflor är relativt kaloririka, och ursprungsreceptet är ju som bekant på vetemjöl. Jag blandar ofta olika mjölsorter och använder lite mindre smör och tycker nog att resultatet är minst lika bra. Jag skippar oftast sylten och grädden och serverar frukt, bär och keso till. Fast såhär på våffeldagen blir det nog sylt och grädde ändå.
by rockdoggydog
Katjas våfflor
6-8 laggar
- 1 dl sojamjöl eller kikärtsmjöl
- 2 dl siktad dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl mjölk
- 50 gr smält avsvalnat smör
- lite extra smör att smörja laggarna med
Blanda mjöl, bakpulver och mjölk och rör smeten klumpfri. Blanda i det smälta smöret. Pensla varje lagg med lite extra smält smör och grädda våfflorna. Servera med bär och frukt och keso.