Vet du vad du stoppar i dig?

Har du koll på vad du får i dig på en dag? På riktigt alltså? Jag menar nu inte om du ätit äpplen eller päron, utan vad du får i dig av vitaminer, mineraler, fetter, proteiner och kolhydrater?

Även om jag tycker att jag har en ganska bra koll, så måste jag erkänna att när vi börjar prata mineraler och vitaminer så är jag rätt lost. Är du som jag, en som gillar att nörda ner dig i din kost så har jag det perfekta tipset för dig!

1

Cronometer är en gratis tjänst som är rätt fantastisk. Du kan registrera både din kost och din träning och du får ut din dag i näringsväg nedbrutet inte bara i fett, protein och kolhydrater utan också vitaminer, mineraler,  omega 3 och 6 m.m. Och om inte detta är nog så kan du också ange om du följer någon speciell diet såsom LCHF, stenålderskost eller  80/10/10, men du kan också själv ställa in andel fett, proteiner och kolhydrater och mineraler och vitaminer i din kost. Så när du registerar det du äter ser du om du uppnår de satta målen.

Cronometer slår liknande sajter med hästlängder måste jag säga. Den är på engelska dock, men den är lätt att använda!

,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes