Jag tycker mycket om olika slags röror och såser för deras förmåga att pigga upp en maträtt. Med några röror och såser till maten, behöver maten i sig inte vara så spännande, utan det kan räcka med en sallad på det som finns i kylen och så serverar man sina röror eller såser till. Genast känns tallriken mer spännande!
Chimichurri är en sås som sätter fart på det mesta och jag har ännu inte serverat någon som inte tycker om den, hur mycket jag än gör så brukar den ta slut och gästerna frågar efter receptet. Den passar ypperligt till tex-mex, men lyfter soppor, sallader, grytor m.m. Den här varianten innehåller färsk jalapeno för en extra kick!
Chimichurri
- 1,5 dl hackad koriander
- 1 dl hackad persilja
- 1 klyfta vitlök
- en fjärdedels jalapeno
- saften från 1-2 lime
- 0,5 dl olivolja
- salt
Hacka örtkryddorna och jalapenon och lägg i en morten. Tillsätt vitlöken och lite salt och mortla ihop till en pasta. Tillsätt limesaft och olivolja och blanda ihop. Smaka av med salt. Chimichurrin ska vara syrlig, salt och med mycket smak av vitlök! Smaklig spis!