5 om dagen

Livsmedelsverket rekommenderar som ni säkert känner till ett halvt kg frukt och grönt om dagen. Jag kom att tänka på det igår när jag lyssnade på ett föredrag om sunda kostvanor som hölls av en dietist. Hennes kostråd var enkla; är regelbundet och är varierat!

Variationen i mat är också för mig den viktigaste ledstjärnan. Med varierad mat är det nästintill omöjligt att få brist på viktiga mineraler och vitaminer. Som experiment satte jag mig ner och räknade hur många olika frukter och grönsaker som slunkit ner under gårdagen. Och jag måste säga att jag blev stolt! Alfalfagroddar, gurka, ruccola, avocado, kripssallad, päron, banan, kiwi, aubergine, squash, tomat, jordärtskocka, lökoch vitlök blev gårdagens intag.

Så handen på hjärtat, hur varierad är du?

Powered by WordPress. Designed by WooThemes