Att få inspirera!

Jag har det senaste 1,5-2 åren haft möjlighet att fundera väldigt mycket på vad som är mina drivkrafter i livet, vad jag brinner för och vad som  är viktigt för mig. Och det är väl ingen överraskning att jag brinner för en bra mat, både för kropp, själ och för planeten och för hållbara livsstilsförändringar som gör en stark, välmående och i balans.

Men min mer personliga drivkraft är känslan av att kunna inspirera andra, det är otroligt viktigt för mig att få befinna mig i sammanhang där jag kan känna att jag bidrar till inspiration för andra. Under den gångna veckan har jag nog jobbat mer än vad jag gjort på länge, men det har också varit så oerhört tillfredsställande. Sällan har jag känt att jag bidrar till massor av inspiration och nytänk som då. Jag tillbringade förra veckan på Lillsved, mitt första mer officiella cateringuppdrag, att laga mat på ett internationellt dansläger.

10514386_797127913660476_7652389165551285348_o

Förutsättningarna var minst sagt utmanande. Frukost, lunch och middag till 12 personer under 5 dagar på en relativt tajt budget och ett yttepytte vandrarhemskök som var väldigt povert utrustat. Mitt mål var att laga en blandning av raw food och vegetariskt med vissa tillskott av animalier (ett önskemål från gästläraren), så mycket ekologiskt som möjligt och så klart mat som ger energi nog att orka dansa i genomsnitt 5-6 timmar/dag. Jag ville självklart att maten skulle vara god och lagom med utmaningar i form av smak och textur. Den skulle kännas lyxig och med guldkant helt enkelt.

Lägret avslutades i lördags och jag är fortfarande överväldigad av all fantastisk feedback som jag fick under veckan och fortsätter få! Alla nyfikna frågor kring hur jag lagade olika rätter, om ren näringslära, om groddning, juicning, raw food etc. Alla snälla saker som deltagarna sagt under veckan och även efter. Senast igår läste jag ett Facebook-kommentar: ”Katja, jag saknar din mat!”. Det är stort, att veta att det jag lagade har gjort en skillnad och öppnat upp för nya sätt att tänka. Nästan så stort att jag inte kan ta in det, men samtidigt så tillfredställande och inspirerande för mig! Jag hoppas jag kan få fortsätta att inspirera mer i framtiden. Så har du ett event som behöver mat, hör gärna av dig. Är ni några stycken som går ihop kommer jag gärna hem till er och håller kurs. Jag jobbar stenhårt på att få till min första matlagningskurs till hösten, det är lokal som är det svåra, så har du tips tar jag mer än gärna emot dem!

För er som är intresserade kommer det ett inlägg med exempel från menyn som deltagarna bjöds på, så att ni kan se helheten.

, , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes