Bloggpremiär!

Då var det dags för mig att kasta mig in i bloggvärlden. Bloggen är ett försök att sortera mina recept, skisser till rätter, tankar och funderingar jag har kring mat, hälsa och ekologi. Fokuset kommer att ligga på mat och recept, men för mig är ekologi, miljö och hälsa så tätt sammankopplade med mat att jag inte kan undgå att skriva om det.

Inspiration till nya smaker
Jag hoppas jag kan bjuda på inspiration både i vardagsmatsträsket och till fest, men framförallt hoppas jag att jag kan få dig som läser äta lite hälsosammare och våga prova nya råvaror. Vissa av inläggen kommer att ha tema kring en del råvaror som jag vet många känner sig osäkra inför att använda. Det kommer nog också att finnas en del vintips att tillgå emellanåt. Att kombinera mat och vin är ett intresse som min kära far smittat av sig med.

En tämligen vanlig småbarnsmamma, men med ett ovanligt stort intresse för mat
I samband med att mitt första barn föddes 2001 började jag få upp ögonen för hur viktigt det är att äta inte bara gott, men också hälsosamt och på ett sätt som är hållbart för miljön. Och framförallt började jag inse att mat som är bra för miljön och kroppen är mycket godare än mycket av det som serverats i vårt hus innan.

Alla kommentarer och synpunkter är välkomna, jag vill gärna ha feedback på det som jag skriver.

Särskilt glad blir jag om ni efter att ha provat något av de recept som jag lägger ut hör av er med omdömen. Jag vill ha en levande blogg med många spännande diskussioner!

Powered by WordPress. Designed by WooThemes