I helgen var det dags för första steget på Blue planets raw food-kurs. Det har varit roligt, kreativt, inspirerande och lärorikt. Eftersom jag assisterar på kursen har det varit långa dagar och mycket disk, men jag är nöjd, mer än nöjd faktiskt. Ett helt otroligt härligt gäng går kursen, vi har skrattat, bollat idéer och ätit, massor och gott!
Vi har hunnit med burgare i torkugn, ketchup, ostar, fermentering, rejuvelac, raw kakor, sushi och dipsås, groddning och microgreens, tortillas, pizzabotten, pannkakor, chiapudding, nypongröt och bovetegröt , ostar och säkert mycket mer som jag inte kommer ihåg just nu! Inget recept denna gång, dom kommer så småningom, men väl massor av bilder från helgen!
Är du sugen att gå kursen är det inte försent att hoppa på! De olika stegen kan tas i vilken ordning som helst, så det går utmärkt att anmäla sig till nästa helg som är 10-13/10!
Nachos
Rejuvelac på rödkål
Rejuvelac på vete och råg
Kimchi
Young fresh coconut
Tortillas in the making
Nöt och grönsaksburgare
Svamp- och valnötsburgare
Lime och basilikakräm på mandelbotten toppad med lime
Chiapudding med kardemumma och mango
Nypongröt med 2 olika sorters mandelmjölk
Bovetegröt med banan och äppelsås
Gräslöks- och valnötsost (cashewbas)
Sushi med palsternacksris
Raw tortillas med tacofärs på valnötter och solrosfrö
Chokladbotten, citronkräm och lakritschoklad
Chokladbotten med vanilj och mintmousse