Ibland ska man inte laga mat

Ibland ska man inte laga mat har jag kommit fram till. Som när man är arg för att man glömt kvar sin sminkväska på Tom Tits och det inte går att komma fram på telefon för att fråga om den finns kvar. Då ska man låta bli matlagandet, så är det bara. För att laga mat är lite som mindfullnessträning. Man måste vara här och nu, finnas med maten och bara hålla fokuset bara på det som puttrar i kastrullerna. För är sinnet upptaget med annat, som en förlorad sminkväska, blir det inte bra.Gurkmeja över halva köketJag är säker på att de flesta upplevt det någon gång. Att man behöver laga mat, men annat tar ens uppmärksamhet och energi. God mat kräver kärlek och omtanke, kan man inte ge det, är det alltid något som går snett. Som idag, när jag grämde mig över sminkväskan, och samtidigt försökte åstadkomma en cashewcurry med råris till middag. Först lyckades jag få gurkmeja över halva köket när jag skulle öppna en oöppnad påse och var för lat att diska saxen. Det fortsatte med att jag slant med burken med buljongpulver så att curryn blev för salt. Att sedan uppbåda energin och närvaron att försöka justera smakerna var helt enkelt för mycket. Den där jäkla sminkväskan gick inte att utrota ur min tankevärld. Så vissa dagar vore det bäst att hålla sig på långt avstånd från spisen, som när man förlorat sin sminkväska.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes