Kålrotsskinka

Här kommer ett sista minuten tips till julbordet, kålrotsskinkan. Jag måste erkänna att kålroten och jag inte direkt är några nära vänner, så jag har varit lite avvaktande till att prova detta. Men som ganska ofta så får jag omvärdera mina tidigare ställningstaganden. För kålrotsskinkan blev faktiskt bra! Så lik skinkan i smaken som nu en grönsak kan bli, och en billigare skinka kan du inte hitta. Min kostade hela hissnande 7 kronor! Jag hittade receptet i tidningen Vego, men jag har anpassat den efter min egna smak.

Foto 2014-12-21 13 18 20 Foto 2014-12-21 13 17 35

Kålrotsskinka

  • 1 kålrot, valfri storlek

Kokspad

  • vatten så att det täcker skinkan
  • 2 tsk salt
  • 1 grönskasbuljong
  • 5 tsk liquid smoke
  • kryddpepparkorn (var generös)
  • lagerblad
  • 1 lök
  • 1 morot
  • ett par dm purjolök

Griljering

  • Johnnys sötstarka senap
  • glutenfritt ströbröd

 

Skala kålroten. Koka upp ingredienserna till spedet och lägg i kålroten. Koka under lock, ca 1,5 timme till kålroten är mjuk. Jag lät min svalna i spadet. Ta upp skinkan och låt den torka. Bred på senap strö över ströbröd och griljrera i ugn , 225 grader, tills ströbrödet är gyllene, ca 20 minuter.

 

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes