Köttboden i Brovallen

Ett av mina hemliga smultronställen för inköp av ekologiskt kött är Köttboden i Brovallen utanför Avesta. Tyvärr har de ingen hemsida, med de nås på telefon 070 624 77 31. De har öppet torsdag och fredag 10-17 och lördagar 10-13.

Köttboden drivs av Susanne och Thomas Nilsson, som driver butiken på sin gård, där också djuren föds upp. Fodret odlas också på gården. I sortimentet finns nötkött, men också förädlade produkter som hamburgare, korv och piroger. Min personliga favorit är deras köttfärs, som vi köper in i stora lass när vi besöker svärföräldrarna.

Solvarborökt sidfläsk

Ett annat mycket trevligt tillskott som vi upptäckte vid det senaste besöket var den Solvarborökta sidan. En kraftig rökt sida, som är mycket användbar för att ge smak åt såser, soppor och grytor av diverse slag. Den har använts flitigt i sommar i pastasåser tillsammans med bondbönor från Brovallens Närodling som ligger nästgårds. Mer om Brovallens närodling kommande inlägg.

Så, nu har jag avslöjat ett av mina hemliga inköpsställen, känns nästan lite jobbigt. Ni vet, vissa ställen vill man egentligen ha för sig själv, men samtidigt unnar man dem all framgång för att de verkligen är bra och man vill ju också dela med sig och vara generös…  Besök Köttboden om ni har vägarna förbi, ni kommer inte att ångra det,  men spara lite köttfärs åt mig bara.

, ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes