Kycklingfrikadeller med citruspasta

Så här års längtar jag alltid efter vårlik mat. Lätt, luftig, citronig och grön mat, som känns och smakar vår. Kycklingfrikadellerna med citruspasta kvalar in på min vårmatslista. Frikadellerna är milda, med en ganska subtil smak av både limen och parmesanosten, pastan likaså eftersom grädden tar udden av det allra skarpaste på citronen. Om vi inte hade haft kalas och jag hade varit med förutseende hade jag nog blandat ner sugarsnaps eller sparris i pastan också.

Kycklingfrikadeller med parmesan och lime

4 port

  • 400 gr kycklingfärs
  • 1 äggvita
  • skal och saft av 1 lime
  • 1 dl parmesanost
  • 0,5 dl vetegrodd
  • salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser och forma frikadeller. Kycklingfärs är ganska kletig så blöt händerna emellanåt när du trillar fikadellerna. Stek gyllene i smör.

Citruspasta

4 port

  • 250 gr torkad spaghetti
  • ett par rejäla nävar riven parmesan
  • skal från 1 citron
  • pressad saft från en halv citron
  • några msk grädde
  • någon msk av kokvattnet
  • några rejäla nävar färsk basilika

Koka pastan enligt anvisningarna, häll av vattnet, men spara några matskedar i kastrullen. Blanda ihop alla ingredienser förutom basilikan och rör runt i katrullen på svag värme ett par minuter så att pastan suger åt sig alla smakerna. Blanda ner basilikan och servera med frikadellerna.

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes