Lycka är…

…ett alldeles osedvanligt praktfullt exemplar av ett knippe mangold. Precis som Lisa på Taffel fick jag fredagen före sportlovet ett stånd mangold från Årstiderna som var så stunsigt och med en grön färg som kändes overklig. Det blev en fredagsmiddag bestående av ett stycke rumpstek, riktigt rare, med förvälld och stekt mangold med vitlök och lite timjan. Jag kokade bladen hela i knappt 2 minuter och stekte dem sen med en klyfta skivad vitlök i olivolja. Salt, peppar, en gnutta timjan och lite pressad citron och det blev nog den godaste mangold jag ätit.

Mangolden räckte också till en enkel lördagsmiddag, halvvägs upp till Sälen där sportlovet avnjutits. Pasta, förvälld stekt mangold, stekt lök, vitlök och ett paket fetaost kan räcka långt. Less is more!

oranges
Attribution-NonCommercial License by ~pearl~

…. den perfekta blodapelsinen i bilen på väg hem från Sälen. En stressig morgon med stugurstädning, en riktigt kass lunch på Stinas kiosk, en alldeles för lång bilresa hem med uttråkade barn kan räddas av en blodapelsin som nog var så perfekt en blodapelsin kan vara. Den kom också med min senaste leverans från Årstiderna och var både söt, syrlig och besk i ett, med toner av blodgrape.

, , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes