Minnen från New York

Köksrenoveringen har dragit ut på tiden, betydligt mycket mer än vi någonsin kunnat ana.  Så det som lagas i Katjas kök just nu är enkel mat som inte känns omedelbart bloggbar.

Så istället minns jag New York och våra bästa upplevelser där. Med 2 barn med på resan blev det väldigt lite restaurangbesök.

Ett av de få besöken var på en vietnamesisk restaurang, L´annam i närheten av Union Square. Enorma portioner, billigt, stort urval av vegetarisk mat, väldigt gott och med en trevlig service.

Jag åt en grillad tofustek med ångad spenat och paprika, en av de bästa vegetariska rätter jag ätit ute på restaurang någonsin.

Den stora höjdpunkten matmässigt var Pasticcheria Bruno på La Guardia Place, ett italienskt café, som ensam i sig är en god anledning att flytta till New York.  Brunos finns på ytterligare 2 ställen och serverar frukost, lunch, middag och de mest fantastiska bakverk man kan föreställa sig. Dessutom hittar man riktig italiensk glass här. Brunos anordnar också bakkurser och jag kan bara säga att nästa New York besök innehåller definitivt en sådan.

Disken med bakverk på Brunos var lång och där fanns allt från tårtor och bakelser till bullar, wienerbröd, småkakor och praliner. Precis allt finns här, och jag är övertygad om att allt är gott!

Och det jag smakade på, en smördegsgiffel med hallon och valnötter var rena himlen.

Och till sist, plumcots eller plouts vad en av de roliga upptäckterna i New York, en korsning mellan plommon och aprikos, som verkligen smakade som en blandning av de båda. Hela familjens nya favoritfrukt! Hoppas någon snart börjar importera dem till Sverige.

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes