Produkttest Druvans ris och kornblandning

Druvan lanserar ett gäng med nya risblandningar. Tanken är att det relativt onyttiga riset skall blandas med nyttigheter som korn, quinoa eller bulgur. Personligen kände jag mig redan på förhand relativt skeptisk till idén, dels för att riset i bladningen är trist parbioled ris, något vi aldrig äter här hemma. De gånger vi äter ris vill jag helst ha aromatiskt basmatiris, råris eller vildris, inte parbioled, som verkligen känns som risets b-kändis. Att försöka göra riset nyttigare, mer mättande och näringsrikt genom att blanda ner lite quinoa eller korn är bara blasé enligt mig. Jag äter hellre ris när jag äter ris och korn när jag äter korn liksom.

Druvan har ett brett sortiment med ris och gryner och många av dem är faktiskt riktigt bra. En ny favorit är deras korncouscous som jag tycker är mycket godare än vanlig och dessutom något nyttigare. Men idén med dom här blandningarna känns både krystad och onödig.

Nåväl, vi har provat ris och kornbladningen till en indiskt linsgryta och min magkänsla visade sig vara rätt. Dels blev blandningen väldigt grötig när vi kokade den enligt anvisningen och jag hade hellre ätit antingen korn eller ris.  Rebeccas kitchen har provat baka med ris och quinoablandningen och jag tror att det är ungefär det dom här blandningarna duger till.

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes