Raw muhammara

Muhammara är en libanesisk paprika och valnötsröra med lite chilihetta. Näst baba ghanoush är muhammara min favorit bland alla röror från mellanöstern. Självklart kunde jag inte hålla mig ifrån att göra en raw variant på den och den blev nästintill identisk med originalet som görs med rostad paprika.

Du avgör själv hur chilihet du vill ha röran! Enligt mig passar den till nästan allt, varför inte på julbordet?

Photo 2013-11-22 08 39 28

Raw Muhammara

  • 1 stor röd paprika
  • 1 dl valnötter, blötlagda
  • 10 soltorkade tomater, eventuellt fler
  • 1 msk tamari, eventuellt mer
  • färsk chili, så mycket du törs (jag tog en fjärdedels stor röd chili)
  • cayennepeppar
  • eventuellt salt

Om du använder soltorkade tomater som inte ligger i olja, blötlägg dem också en stund så att de mjuknar. Skär paprikan i båtar och kör den i torkugn i 42 grader under 1-2 timmar så att den mjuknar något. Du kan också köra paprikan i vanlig ugn på 42 grader.

Mixa alla ingredienser i matberedare till en röra. Jag gillar när den inte är helt slät. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor.

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes