Raw rödbetsröra

Under vintermånaderna blir det mycket rotsaker, i alla fall om man ska äta efter säsong. Jag har inte alltid tyckt om rödbetor, men på senare år har jag lärt mig att tycka om dem. Lite bökiga är de att hantera, saften från rödbetan sätter sig på händerna och vita kläder är bra att undvika när man lagar rödbetor. Men dom är så värda jobbet! Rödbetor fungerar i såväl söta som salta rätter och färgen är obetalbar!

Här är en röra med rödbeta som du snabbt mixar ihop i matberedaren. Vill du ha den slätare gör du röran i blender. Röran fungerar som pälägg, tillbehör till sallader och andra rätter. Den håller sig i kyl 3-4 dagar!

IMG_5663

Rödbetsröra

  • 1 rödbeta
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk näringsjäst
  • 2 msk vatten, ev mer
  • Salt och svartpeppar

Skala rödbeta och skär den i mindre bitar. Mixa rödbetan i matberedare tills den är finfördelad. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en röra. Tillsätt eventuellt mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Smaklig spis!

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes