Jag älskar indisk mat, men har oftast inte tålamod att laga det. Därför älskar jag Pataks färdiga kryddpastor, de innehåller inga konstigheter och smakar riktigt bra. Härom veckan blev jag sugen på lite roligare Indieninspirerade grönsaker till och det blev en snabb spenatpanir samt en indisk coleslaw, men tyvärr inga exakta recept utan mer skisser denna gång. Jag hade ursprungligen inte tänkt blogga om maten, eftersom det kändes inte som ”riktig” matlagning, därav blev inga mängder uppmätta. Men grytan är både snabb och jättegod och coleslawen blev jag väldigt nöjd med så jag bestämde mig att skriva om dem, trots fusket.
Fuskindisk linsgryta
4 personer
- 1 stor gul lök
- 1 stor morot grovriven
- ca 1,5 dl röda linser
- 1 burk tomater
- ca 2 dl vatten
- Pataks Rogan Josh pasta efter smak
- en slurk grädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
Fräs löken och moroten tills löken mjuknar. Ha i Rogan Josh pastan (ett par msk brukar vara lagom) och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på tomaterna, ha i linserna, buljontärningen, vattnet och grädden. Koka tills linserna är mjuka och servera med basmatiris.
Snabb spenatpanir
- Lika delar frys spenat (hackad eller blad spelar ingen roll) och tofu
- 1 gul lök
- salt och peppar
Fräs lök och spenat, smula ner tofun och stek ett par minuter så att den blir varm. Smaka av med salt och peppar.
Indisk coleslaw
- finstrimlad rödkål
- grovriven morot
- riven ingefära
- kalonjifrön
- turkisk yogurt
- majonäs
- salt och svartpeppar
Blanda först rödkålen och moroten samt kalonjifrön. Riv ner ingefära efter smak och bind ihop coleslawen med turkisk yogurt och en liten klick majonäs, smaka av med salt och svartpeppar