Tahinidressing med spiskummin

Jag är ofta en periodare när det gäller vad jag äter. Just nu är det tahini som får min kärlek, jag skulle vilja ha den till allt. Tahini är en pasta som görs av malda sesamfrön och som används flitigt i mellanöstern. Sesamfrön är packade med järn och kalcium och är dessutom rika på E-vitamin, ett toppenfrö helt enkelt. Tahinin har en något sträv smak som kan behöva tämjas och mjukas upp med både sötma och syra, och i den här dressingen är balansen helt rätt. Den är god till alla sorters sallader, jag bland annat gjord en coleslawaktig sallad på vitkål, kålrabbi, morot och rödbeta med denna dressing till som blev god. Jag skulle också kunna tänka mig en mexikansk potatis och bönsallad med majs skulle kunna bli god med denna dressing som bas.

Photo 2013-08-31 19 17 27

Tahinidressing med spiskummin

  • saften från en halv citron
  • 1 msk soja med ponzu (eller tamari/soja)
  • 1 msk lönnsirap
  • 0,5 dl tahini
  • 0,25 dl vatten
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,e klyfta vitlök, riven
  • några droppar jalapenosås (eller tabasco)
  • salt

Vispa ihop alla ingredienser till en dressing. Du  kan behöva tillsätta lite mer vatten, tahinin tjocknar nästan som en majonäs, beroende på hur lös du vill ha dressingen. Jag gillar min relativt tjock.

, , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes