Nässelsoppa 1-2-3-4

Nässelsäsongen är väl egentligen på upphällningen, men här kommer ett recept på en nässelsoppa som jag gjorde för ett tag sedan. Våren är alltid hysteriskt packad med diverse aktiviteter vilket gör att jag inte hinner med bloggandet som jag skulle vilja.

nässelsoppa

Nässelsoppa 1-2-3-4

2-3 portioner

 • 4 dl förvällda hackade nässlor
 • 3 potatisar
 • 2 purjolökar
 • 1 klyfta vitlök
 • 7 dl grönsaksbuljong
 • 1 dl grädde
 • salt+ peppar
 • smör till stekning
 • kokta ägg

Hacka vitlöken och ansa och skär purjon i skivor. Skala potatisen och tärna den. Fräs lök, vitlök och nässlor i smör, vänd ner potatisen och slå på buljongen. Koka tills potatisen är mjuk. Mixa med stavmixer och runda av med grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med äggula.

, ,

2 Responses to Nässelsoppa 1-2-3-4

 1. TInTIn 6 juni, 2009 at 9:13 e m #

  Nässelsopa är så gott och det funkar att ta toppskotten ifall man missar den späda vårgrodden, som här (uk) inträffar typ i februari, långt innan jag hunnit fatta att jag borde ge mig ut och skörda!

 2. Katja 7 juni, 2009 at 8:08 f m #

  Oj ligger UK så långt före!?? Det är ju typ 3 månader….fast jag har ju undrat hur det kommer sig att Jamie verkar kunna srda mitt i vintern i sina program;)

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes