Raw food tacos

Tacos brukar vara en stående fredagsrätt hos många familjer, i alla fall hos oss vill barnen ofta ha det till helgen. För ett tag sedan provade maken och jag raw food tacos och även om allt vi hittills provat i raw food väg varit underbart gott, är nog denna rätt kronan på verket.  Vi blev båda förvånade över hur likt raw ”färsen” smakade vanlig tacofärs. Jag har också hunnit bjuda på dessa till en vän som aldrig hade smakat raw food och hon blev helt frälst i dessa tacos. Ursprungsreceptet kommer från Vibeke Amundsens bok ”Pigg och glad med raw food”, men som vanligt har jag mixtrat lite med det.

Photo 2013-04-05 19 36 01

Raw food tacos

2-3 portioner

Valnötsfyllning

  • 100 gr valnötter (det går också bra att blanda valnötter och paranötter)
  • 3/4 tsk koriander
  • 1-2 msk tamari (börja med 1 msk och ta mer om det behövs)
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • o,5 tsk paprikapulver
  • o,5 klyfta vitlök

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en färs. Smaka av salthalten.

Tomatsalsa

  • 3 dl hackade tomater
  • 1 dl hackad röd paprika
  • 1/4 lök
  • 1 näve bladpersilja eller koriander
  • 0,5 tsk cayennepappar
  • 1/4-1/2 färsk jalapeno om du vill ha mer hetta
  • 0,5 tsk havssalt

Mixa alla ingredienser i matberedaren grovt. Se upp så att salsan inte blir till soppa!

Guacamole

  • 2 avocados
  • pressad citronsaft efter tycke och smak
  • havssalt efter smak
  • spiskummin och paprikapulver efter smak

Mosa avocadosarna med gaffel och smaka av med citronsaft och kryddorna.

Till servering

  • blad av romansallads/blad av färsk vitkål/blad av baby gem sallad (vilken salladssort som helst som kan användas som tacoskal)
  • extra grönsaker såsom tärnad gurka, paprika, strimlad sallad eller kål, groddar, rädisor etc

Lägg ett par matskedar färs i ett salladsblad, skeda över lite av tomatsalsan och guacamolen och toppa med grönsakerna.

 

, , , , , ,

2 Responses to Raw food tacos

  1. Peter Karlsson 4 maj, 2013 at 9:00 f m #

    Jättegoda!!
    Men med färsk chilikrydda blir färsen på tok för stark för de flesta. Jag använde c:a 1/4 tsk för dubbla mängden och även det blev rejält starkt, men gott!!

  2. Katja 4 maj, 2013 at 12:57 e m #

    Vad roligt att du tyckte att det var goda, Peter. Jag har inte hittills upplevt att salsan blir för stark, snarare att den var lite klen i styrka. Men det där med vad man uppfattar som starkt är ju väldigt individuellt, och kan ju också bero på själva cayennepepparn.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes