Sommarsås med smak av Sverige

Den här såsen smakar svensk sommar för mig och följdaktligen funkar den till det mesta i sommarmatsväg. Sallader, grillat, fisk och såhär till midsommar tror jag att ett paket 5-minuters sill och den här såsen blir en finfin kombo till midsommarlunchen.

Det är en enkel sås, jag har fuskat med färdig gravlaxsås, men så här till sommaren känns det helt OK att ta lite genvägar. Just nu använder jag såsen till min sallad varje dag och det är helt omöjligt att tröttna på den! Proportionerna är enkla varför du kan göra hur mycket eller lite du vill av såsen.  Jag brukar ta 2 msk av alla ingredienser, det blir en laddning som räcker ett par dagar åt mig. Maken ratar senap så jag får ha hela såsen helt för mig själv.

Sommarsås med smak av Sverige

Sommarsås med smak av Sverige

  • 1 del gravlaxsås
  • 1 del oliv- eller rapsolja
  • 1 del gräddfil
  • vitlök efter smak (till mängden ovan tar jag en liten klyfta)
  • hackad dill efter smak

Blanda alla ingredienserna och låt stå en stund så smakerna gifter sig med varandra.

, ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes