Squashplättar med dill

Skördetider är lika med squashtider. Squash är tacksam för att den inte är så dominerande i smak och bär därför andra smaker bra, men det är också lite av squashens nackdel, att den lätt blir smaklös och trist om man inte kryddar den ordentligt. Så oavsett vilken kryddning du väljer så gäller det att ta i ordentligt och inte vara feg!

Dom här plättarna passar bra att servera med något syrligt, exempelvis en raw fetaost (eller vanlig om man inte är vegan).

foto-2016-09-17-19-24-51

4 portioner

  • 2 squash
  • 1 dl rårismjöl
  • 3 msk malda linfrön+6 msk vatten
  • 1 msk chiafrö
  • 2 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja att steka i

 

Blanda linfröna med vattnet och låt stå medan du gör klart resten av smeten. Riv squashen grovt och lägg i en bunke, hacka dillen och blanda med squashen. Tillsätt mjölet, salt och peppar samt linfröblandningen och chiafrö. Blanda till en smet, som är relativt tjock, och inte vattnig. Hetta upp olivolja i en panna och klicka ut smeten i pannan till små plättar. Stek ca 5 minuter per sida tills plättarna är gyllene.

 

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes