Stockholms bästa sushiris?

Jag har vid 2 tillfällen ätit sushi på Asahi som ligger på Fleminggatan nästan vid St Görans sjukhus. Jag är nu inte världens  sushikonnässör, jag gillar inte ens den för de flesta väsäntliga wasabin i sushi, men jag är rätt kräsen vad gäller riset. Och på väldigt många ställen är riset i sushin mest lik risgrynsgröt som antingen är för söt eller salt eller helt menlös och intetsägande. Men inte på Asahi, den är perfekt kokt, något aldente, men inte för hård och inte sönderkokt. Varje risgryn är separarad från de andra, men riset är ändå klibbigt och håller ihop. Bitarna är inte ihopkramade så att riset blir mos, utan de är varsamt trillade så att riset nätt och jämt håller ihop. Resultatet blir härligt luftiga bitar. Till och med i rullarna känns riset lätt och luftigt. Som grädde på moset (eller som wasabi på sushin för vissa?) är balansen mellan risvinägern, sockret och saltet perfekt. Inte för sött, inte för salt, inte för surt, bara perfekt!

, ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes