Tofubullar med sojadipp

Dom här bullarna är inspirerade av Tofu for Twos recept på tofukroketter. Dom är veganvänliga och väldigt goda, i  originalet serveras de som ett snacks eller tilltugg, men jag brukar servera dem med lite quinoa blandad med spenat eller bara ris och en tomatsallad. Olika tofusorter är olika blöta, man kan behöva krama ur lite vätska ur den.  Beroende på tofusort blir smeten mer eller mindre smulig, men bli inte förskräckt, bullarna kommer att hålla ihop, även om man får hantera dem lite varsamt.

Tofubullar med sojadipp

4 pers

  • 100 gr cashewnötter
  • 400 gr tofu
  • 2 klyftor färsk vitlök
  • 1-2 cm ingefära
  • ca 10 cm citrongräs
  • 0,5-1 röd chili
  • ca 1 dl hackad persilja (eller koriander om du gillar det)
  • ca 2 msk ljus soja
  • kokosfett eller smör till stekning

Mixa nötter och tofu i matberedare. Hacka vitlök, citrongräs, chili och ingefära. Tillsätt dessa samt sojan och persiljan. Kör till en smulig massa. Forma smeten till bullar, du behöver krama ihop smeten relativt hårt. Låt gärna bullarna vila en stund innan du steker dem. Stek dem sedan på medelvärme i generöst med med kokosfett tills bullarna är gyllene runt om . Servera med dippsåsen.

Sojadipp

  • 2 msk ljus soja
  • saften av 1-2 lime
  • ca 1 tsk råsocker

Rör ihop alla ingredienser och rör tills sockret smält.

,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes