Tofubullar

Sonen älskar köttbullar, och allra helst Mamma Scans. Jag skäms för att erkänna det, men så är den krassa verkligheten, ibland faller äpplet långt ifrån trädet. Men det finns en sak som är bra med sonens köttbullemani och det är att det mesta som ser ut som köttbullar slinker faktiskt ner, så länge man säger att det är köttbullar. I söndags gjorde jag tofubullar, ett recept jag hittade på DN:s hemsida innan jul som jag modifierade något. Vill man ha en väldigt finfördelad smet och inte vill stå och hacka nötterna för hand tror jag att det funkar bra att köra ihop smeten i matberedare. Gillar man bitar och lite crunch gör man receptet beskriver. Vi serverade rostade rotsaker och keso med mosad fetaost till.

Tofubullar

4 portioner

  • 300 gr tofu
  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 riven lök
  • ett par matskedar chilisås
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 dl dinkelmjöl
  • 1 äggula
  • örtsalt och nymalen svartpeppar

Finhacka nötterna, mosa tofun, blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smeten stå ett tag så smakerna gifter sig. Trilla bullar och stek dem i smör till de blir gyllene runt om.

, , ,

7 Responses to Tofubullar

  1. Kari Receptomaten 5 februari, 2010 at 11:32 f m #

    Tack för recept & tips! Nu ska vi utforska tofu även om jag är liiiite skeptiskt lagd…

  2. Katja 7 februari, 2010 at 4:16 e m #

    Kari, tofu som är så gott! Det finns färdigsmaksatta tofu om du känner sig skeptiskt till den naturella. Den rökta är god, likaså den med örter. Jag skulle egentligen vilja använda mer tofu, men mitt tofuanvändande går i perioder.

  3. tina 9 februari, 2010 at 9:42 f m #

    Här var det alldeles för länge sedan jag var! Så mycket fint och gott du har, mums!

  4. Katja 11 februari, 2010 at 9:22 e m #

    Tina, awww, tack!

  5. nässelblom & choklad 14 februari, 2010 at 11:08 f m #

    Jag brukar gärna använda tofu i matlagningen, men har aldrig testat att göra så här. Spännande, det ska jag pröva. Det kanske är en period som sonen gillar dem, jag tror att han kommer att påverkas av hur din mat smakar och föredra hemlagat. Kul att han äter tofubullarna!

  6. Katja 15 februari, 2010 at 6:05 f m #

    Han äter faktiskt oftast det mesta om det det liknar köttbullar eller pannbiff det minsta, vilket är tur. Här hemma låter det så här;) :
    – Vad blir det för mat?
    – Köttbullar?
    – Köpta eller hemlagade?
    – Hemlagade
    – Åhhh neeeej!

  7. Peter (smakligtochgott) 24 februari, 2010 at 2:21 f m #

    Grymt tips! Ser gott ut. Här i Seoul är Tofu väldigt billigt! Ska definitivt göra bullar av tofu någon dag!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes