Sonen älskar köttbullar, och allra helst Mamma Scans. Jag skäms för att erkänna det, men så är den krassa verkligheten, ibland faller äpplet långt ifrån trädet. Men det finns en sak som är bra med sonens köttbullemani och det är att det mesta som ser ut som köttbullar slinker faktiskt ner, så länge man säger att det är köttbullar. I söndags gjorde jag tofubullar, ett recept jag hittade på DN:s hemsida innan jul som jag modifierade något. Vill man ha en väldigt finfördelad smet och inte vill stå och hacka nötterna för hand tror jag att det funkar bra att köra ihop smeten i matberedare. Gillar man bitar och lite crunch gör man receptet beskriver. Vi serverade rostade rotsaker och keso med mosad fetaost till.
Tofubullar
4 portioner
- 300 gr tofu
- 1 dl naturella cashewnötter
- 1 dl hasselnötter
- 1 riven lök
- ett par matskedar chilisås
- 1 msk japansk soja
- 0,5 dl dinkelmjöl
- 1 äggula
- örtsalt och nymalen svartpeppar
Finhacka nötterna, mosa tofun, blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smeten stå ett tag så smakerna gifter sig. Trilla bullar och stek dem i smör till de blir gyllene runt om.