Glutenfria scones

Den här veckan har jag gjort en vårstädning av kroppen. Jag har enbart ätit råa frukter och grönsaker fram till middag. Sedan har jag ätit min vanliga middag men hållit den glutenfri. De visade sig under veckan att jag valt helt fel vecka att vårstäda, jag hade glömt bort en del saker, så det visade sig att jag hade aktiviteter varje kväll och dessutom mycket på jobbet. Men det har gått bra, jag har kunnat hålla min plan så när som en frukost som blev boveteflingor och mandelmjölk istället för frukt.

Photo 2014-05-17 08 11 53

Den stora skillnaden för mig tror jag egentligen har varit att jag varit glutenfri. För någon som älskar bröd är det ett stort steg. Men jag inser att jag nog mår väldigt mycket bättre utan. Magen är platt, jag har en bättre känsla i kroppen rent allmänt och framförallt så är jag piggare. Jag har suttit två långa dagar på skolbänken, och inte känt mig trött eller seg överhuvudtaget.

Jag har nu börjat närma mig tanken att faktiskt avstå gluten, eller åtminstone vete. Det är stort för mig att ens tänka tanken. Om det ska hålla behöver jag nog ha nödutgångar i form av bra glutenfria bröd, så nu har jag ett nytt projekt att sätta mig in i, att lära mig baka glutenfritt. Jag började med det enklaste enkla, scones. Och de blev bra, mer än OK faktiskt. Till och med sonen åt dem, och han är kräsen.

 

Glutenfria scones

3-4 st

  • 1 dl Lailas gula glutenfria mjölmix
  • 1 dl rårismjöl
  • 0,5 dl quinoamjöl
  • 1,5 tsk psylliumfrö
  • 1 tak bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 25 gr smör
  • 2 dl havremjölk

Blanda ihop de torra ingredienserna och nyp sedan ihop med smöret. Häll i havremjölken, det blir en lös det, lösare än en vanligt scones deg. Klicka up på plåt och gränna i ca 200 grader 10-12 minuter.

 

 

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes