Mindre än 1 vecka kvar till julafton och vi har äntligen lyckats bestämma vad vi ska äta i jul! I år firar vi julen hos våra svärföräldrar, vilket innebär att jag behövt tänka till kring vad vi ska äta eftersom jag inte lagar maten i mitt egna kök. Resten av släkten äter både kött och fisk och julbordet tenderar att vara rätt grönsaksfattigt så maken och jag får stå för dom inslagen.
Så vad blir det då att spisa? Jo, detta:
Morotslåda med råris- jag är ju ändå finne! Jag kokade risgröten med vanligt råris, med bra resultat.
Grönkålspaj med rödlök- glutenfri pajdeg
Sojakorv- Vi gillar Astrid och Apornas Hot chorizo
Vego köttbullar- Hemmagjorda, och jag lovar som smakar verkligen som köttbullar (eller i alla fall som jag minns dem!) Glutenfritt ströbröd, fint mixad mandel och riven ost (1,5 dl av varje) blandas med någon msk riven lök, salt och peppar samt 3 ägg. Bullarna kokas i 1 liter vatten+ 1 buljongtärning i 8 minuter och steks sen gyllene i smör och tamari
Auberginesill- Jag gör sill på ångad aubergine. Vi gör favoriten drömsill.
Stekt svartkål med macademianötter-Recept från den fantastiska tidningen Vegourmet.
Spenatdipp- Också ett recept från Vegourmet. Spenat, färskost och lök värms i ugn till en varm dipp!
Ungsrostade sötpotatissticks- Blir nog gottis till spenatdippen
Svamppaté- Recept från Veggo. Svamp och valnötter i en härlig kombo
Någon slags sallad med kål- jag får se vad det blir, något juligt. Kanske torkade tranbär? Eller aprikoser? Grönkål och rödkål? Ja vi får se…..