Lavendelbollar med bergamott

Jag älskar lavendel i mat! Det är en smak man antingen älskar eller hatar. För mig ger den en känsla av svunna tider, av min mormor, solsken och sommar, romantik……Parar man ihop lavendel med citron blir det fantastiskt, parar man ihop den med bergamott blir det magiskt!

Vill du få mer inspiration så hostar jag en Gentle Reboot inom kort. Gentle Reboot är 5 dagar av härlig grön mat som ger mängder av energi. Du får alla recept, inköpslistor m.m. Gentle Reboot är gratis och för alla! Information och anmälan till Gentle Reboot finns här på bloggen i föregående inlägg!

Foto 2016-02-04 07 41 48

Lavendelbollar med bergamott

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 msk hampafrön
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1-2 msk lavendel
  • rivet skal från 1-2 bergamotter eller citroner
  • 0,5-1 dl honung
  • 1-2 msk saft från bergamott eller citron, ev mer
  • hampafrön och lavendel att rulla bollarna i

Kör cashewnötterna i matberedare till ett relativt fint mjöl. Blanda i hampa fröna och pulsa några gånger. Tillsätt mandelmjöl, skal av bergamott, lavendel, 1 msk citronsaft och 0,5dl honung till en deg. Känn efter om du behöver mer honung för att binda ihop degen och mer saft från bergamotten eller citron för smaken. Jag har märkt att hunungssorter är så pass olika hårda att mängden behöver anpassas. Blanda hampafrö och lavendel på en tallrik. Rulla bollar av degen och rulla dem i fröblandningen. Ställ kallt till servering. Smaklig spis!

, , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes