Olivolja-helt off topic


Det här är en matblogg, men jag tänker ta mig friheten och skriva ett inlägg som inte alls handlar om mat. Det är ju trots allt min blogg och inlägget innehåller ett recept, dock inte på något ätbart denna gång.

Kalamata Olives Growing

Attribution License by sridgway

Olivolja är fantastisk i matlagning, men som ni säkert känner till kan den användas till annat också. För ett år sedan började med ayur vedisk oljemassage innan jag duschar. Massageoljan bestod från början av bara olivolja, men jag har sedan provat mig fram till den bästa blandningen av eteriska oljor som jag tillsätter i oljan.

Massagen är enkel, oljan masseras in från huvud till fötter, med extra fokus på huvud, fötter och mage. Långa strykningar utmed musklerna och runda strykningar över leder. Magen masseras från de nedre högra hörnet motsols. Var inte rädd för att massera hårbotten med olja, tvätta bara håret 2 gånger så får blir inte håret flottigt.

Massagen har blivit ett beroende, dels är det en liten stund av njutning bara för mig, men oljan är också lite värmande och du slipper frysa när du hoppar ut ur duschen. Dessutom har jag inte behövt hudkräm eller lotion sedan jag började med massagen och jag är extremt torr i vanliga fall.

Här är då ett recept på min bästa massageolja, som är lugnande och avstressande och luktar underbart!

 

Katjas bästa massageolja

  • 1 dl kallpressad ekologisk olivolja
  • 1-2 msk kallpressad avacadoolja
  • 3 droppar eterisk olja apelsin (lugnande vid sress och oro)
  • 3 droppar eterisk olja lavendel (avslappnande, antiseptisk, stimulerar cellförnyelse)
  • 3 droppar eterisk olja rosenträ (avslappnande, lugnande)
  • 3 droppar eterisk olja myrra (lindrar sårade själar)

, ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes