Dessa kakor gjorde jag förra påsken med gott resultat. Smakkombinationen mellan hallon och persikor känns som en klassisk påskkombo och kakorna får en fin smak av det brynta smöret och mandelmassan. Dessutom är det väldigt lättbakade. Inget att vispa, bara röra ihop, en perfekt avslutning på påsklunchen!
Peach Melbakakor
4 st
- 50 gr smör
- 50 gr mandelmassa
- 1 ägg
- 1dl florsocker
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 st konserverade persikohalvor
- 50 gr hallon
Tillbehör
- 1 dl creme fraiche
- 0,5 vaniljstång
- 1 msk florsocker
- skivade persikohalvor
Bryn smöret och häll det sedan genom ett kaffefilter. Riv mandelmassan. Blanda mandelmassa, ägg och florsocker. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten.
Skär persikan i bitar. Vänd ner hälften av persikan och hallonen i smeten. Fördela smeten i 4 smorda ugnssäkra portionsformar, som rymmer ca 1 1/2 dl. Lägg på resten av persikobitarna och hallonen.
Grädda mitt i ugnen 20-25 min i 200 grader. Låt svalna.
Vispa crème fraichen fast med elvisp. Halvera vaniljstången och skrapa ut kärnorna. Blanda ner fröna i crème fraichen. Smaka av med florsocker. Lossa kakorna från formarna och lägg dem på assietter. Servera de ljumma kakorna med crème fraiche och skivade persikohalvor.
Skär persikan i bitar. Vänd ner hälften av persikan och hallonen i smeten. Fördela smeten i 4 smorda ugnssäkra portionsformar, som rymmer ca 1 1/2 dl. Lägg på resten av persikobitarna och hallonen.
Grädda mitt i ugnen 20-25 min i 200 grader. Låt svalna.
Vispa crème fraichen fast med elvisp. Halvera vaniljstången och skrapa ut kärnorna. Blanda ner fröna i crème fraichen. Smaka av med florsocker. Lossa kakorna från formarna och lägg dem på assietter. Servera de ljumma kakorna med crème fraiche och skivade persikohalvor.