Den här veckan är det blomkålsmos som jag bjuder på! Det här är ersättningen för potatismos i raw-version. Det är något trösterikt över mos, det lena, mjuka lite smöriga smaken känns ungefär som att gosa in sig i en varm skön filt. Blomkålsmoset är snabblagat, du slipper skala potatis och du mixar snabbt ihop den i matberedaren.
Raw blomkålsmos
2 portioner
- 1 dl cashewnötter
- 0,5 tsk salt
- Några varv med pepparkvarnen
- 1 klyfta vitlök, riven eller pressad
- Ett halvt blomkålshuvud
- Saften från en halv citron
- 2 msk olivolja
- 2-3 msk näringsjäst
- 0,25-0,5 dl vatten
Att garnera med
- Hackad persilja eller körvel
- Olivolja
Mixa nötterna med salt, svartpeppar och vitlök till ett fint pulver. Tillsätt blomkålen i små buketter samt resten av ingredienserna och mixa ihop till ett lent mos. Toppa moset med persilja eller körvel och ringla över lite extra olivolja. Smaklig spis!