Raw blomkålsmos

Den här veckan är det blomkålsmos som jag bjuder på! Det här är ersättningen för potatismos i raw-version. Det är något trösterikt över mos, det lena, mjuka lite smöriga smaken känns ungefär som att gosa in sig i en varm skön filt. Blomkålsmoset är snabblagat, du slipper skala potatis och du mixar snabbt ihop den i matberedaren.

Foto 2017-03-26 18 59 49

Raw blomkålsmos

2 portioner

  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 tsk salt
  • Några varv med pepparkvarnen
  • 1 klyfta vitlök, riven eller pressad
  • Ett halvt blomkålshuvud
  • Saften från en halv citron
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk näringsjäst
  • 0,25-0,5 dl vatten

Att garnera med

  • Hackad persilja eller körvel
  • Olivolja

Mixa nötterna med salt, svartpeppar och vitlök till ett fint pulver. Tillsätt blomkålen i små buketter samt resten av ingredienserna och mixa ihop till ett lent mos. Toppa moset med persilja eller körvel och ringla över lite extra olivolja. Smaklig spis!

 

, , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes