Raw caesardressing

Det har varit ett alltför långt blogguppehåll som beror på en resa till Gran Canaria och chocken att efter hemkomst börja jobba igen med allt det innebär av hämtningar och lämningar på skola, barn med dåligt morgonhumör och miljoner av mail i jobbets brevkorg. Orken att under den gångna veckan laga mat och än mindre blogga har inte infunnit sig. Men  förra fredagens middag bjöd i alla fall på en ljusglimt!

Jag anser att kungen av dressingar är caesardressing och en caesarsallad är aldrig fel! Därför är jag så glad att det finns ett alternativ till dressingen som inte innehåller några animalier. Vår sallad är lite ohelig, den brukar oftast innehålla romansallad, tomater, gurka, rödlök, avocado och grillad sparris. Sparrisen funkar så bra ihop med ceasardressingen och gör salladen lite matigare.

Näringsjäst har jag skrivit om tidigare, den används ofta i raw food för att ge en ostig smak. Dock är inte en raw food i sig. Jag gillar dock smaken och det är en bra källa till b-vitaminer.

Photo 2014-01-17 19 12 32

Raw caesardressing

  • 1 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • saften från 0,5-1 citron
  • ca 3 msk näringsjäst
  • vatten
  • salt och svartpeppar

Mixa alla ingredienser i matberedare eller blender, börja med lite vatten och späd till en lagom konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

 

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes