Nu känns det som att våren äntligen är här, även om vädret pendlar fram och tillbaka. Träd och buskar är i knopp, krokusar och scillor har slagit ut och jag planerade ut penseer förra helgen. I fredag fick jag hem en hel låda med härliga färska ärtor från Årstiderna, en försmak av alla primörer som snart kommer att finnas överallt.
Den här veckan bjuder jag på en enkel röra på ärtor som passar bra på påskens buffébord, både till laxen och lammet eller till alla härliga gröna rätter som jag hoppas ni bjuder på!
Vårlig ärtröra med ramslök, krasse och citron
2 portioner
- 2 dl ärtor (helst färska)
- 1-2 msk av kokavattnet
- 1 msk olivolja
- 1 msk krasse
- 2 finhackade blad ramslök
- Citronsaft att smaka av med
- Salt och peppar
- Rivet skal av en halv citron
Koka ärtorna i vatten, om de är färska behöver de koka lite längre än frysta ärtor. Häll av vattnet, men spara lite av kokvattnet. Mosa ärtorna med potatisstöt, låt röran vara grov. Blanda ner olivolja, krasse och ramslök och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Toppa röran med rivet citronskal. Smaklig spis!