Bästa proteinbarsen!

Mitt liv består till en ganska stor del av att träna och arbeta som gruppträningsinstruktör. Ett par kvällar ligger mina pass precis vid middagstid och jag har ingen möjlighet att äta middag/stora mellanmål före och oftast är jag inte hungrig på riktig mat när jag kommer hem. Dessutom kör jag oftast 2 pass direkt efter varandra vilket gör det extra viktigt att få i mig näring snabbt efter träningen för att fylla på förråden. Ofta packar jag ner en av dessa bars i träningsväskan, dom är snabba att göra, fyllda med massor av nyttigheter och har ett balanserat innehåll av både kolhydrater, proteiner och elektrolyter. Receptet är framtaget av Brendan Brazier, en av mina inspirationskällor. Han är grundaren av Vega, ett företag som tillverkar bland annat veganska proteinpulver. Brandan är också författare till ett antal böcker, Thrive, The thrive dietThrive foods och Thrive fitness alla värda att läsas!

Det som är så fiffigt med det här receptet är att det kan varieras i det oändliga! Jag gör en eller ett par laddningar på en gång, slår in barsen i folie och slänger in dem i frysen. När det är dags att träna packar jag ner en i träningsväskan, den går att äta likaväl fryst som tinad och allt där emellan. Så prova dessa, mycket godare och definitivt med ett bättre innehåll än köpebarsen!

Photo 2013-02-10 14 01 46

 

Bästa proteinbarsen

ca 12 st beroende på storlek

Kolhydrater

  • knappt 2 dl blötlagda dadlar
  • drygt 1 dl av något av följande: tärnat äpple eller päron, dadlar, blåbär, mango, banan eller granatäppelkärnor

Proteiner

  • drygt 1 dl av något/några av följande: veganskt proteinpulver (jag gillar vaniljsmak), linfrömjöl eller hampafrömjöl

Nyttiga fetter

  • drygt 1 dl  frön. Välj mellan solros-, lin-, pumpa-, hampa- eller sesamfrö.
  • drygt 0,5 dl nötter. Vilka nötter som helst går bra, men Brendan själv använder mandel, valnötter eller macademianötter.

Electrolyter

  • Salt eller dulse efter smak

Godsaker

  • 0,5-1 dl av något/några  av följande: kokosflingor, kakaonibs, torkad osötad frukt eller bär, blåbär, kokt eller groddat bovete

Smaksättare

  • kanel, muskot, riven ingefära, kardemumma, rivet skal av citron eller apelsin efter smak

Booster (valfritt)

  • drygt 1 dl av något/några av: malen yerba mate, matcha eller maca

Att rulla i (valfritt)

  • Kokos eller sesamfrö

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till önskad konsistens. Forma bars eller små bollar och rulle dem eventuellt i kokos eller sesamfrö. Slå in dem i gladpack, folie eller smörpapper och frys in dem om du inte planerar att äta dem inom den närmsta veckan.

 

, , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes