Pimientos de padrons är små gröna paprikor som man kan steka eller grilla och servera som snacks. Första gången jag sprang på dessa är ett par år sedan i Köpenhamn på en restaurang och då serverades de med aoili. Restaurangens koncept var att de serverade flera små rätter och vi började med att beställa en pimientos de padron, men beställde snabbt in två portioner till. Jag blev därför glad att se att de fanns i Årstidernas sortiment! Pimientos de padron är enkla att tillaga, bara att steka eller grilla och sedan salta, det tar bara ett par minuter att bli klara i pannan.
Den här veckan serverar jag dem med en avocadomajonäs med lime och chipotle. Avocado är bra att ansvända om du vill göra en vegansk majonäs, den blir fluffig och sammetslen. Jag valde att använda lime istället för citron och lägga till chipotlechili för att få en lite rökig underton.
Pimientos de padron med chipotlemajonäs
- 1 påse pimientos de padron
- Olivolja till stekning
- Salt
Chipotlemajonäs
- 2 mogna avoados
- 3 msk olivolja
- 2 msk limesaft (ev mer)
- 2 msk vatten
- 0,5-1 tsk chipotlechili (pulver)
- Salt att smaka av med
Börja med majonäsen. Kör alla ingredienser i en matberedare tills majonäsen är silkeslen. Smaka av med salt och eventuellt med lime och chipotle. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pimientos de padrons tills de får fin färg och sjunker ihop. Salta och servera genast med majonäsen.