Stekta gröna tomater

Ibland har man turen att hitta gröna tomater i butik, eller kanske har du gröna tomater som inte hunnit mogna i din trädgård eller i växthuset. Då ska du passa på att göra stekta gröna tomater, precis som filmen! Det är ett härligt tillbehör eller till och med ensamrätt. Servera gärna en chilimajonäs (används vegansk majonäs) till tomaterna, det smakar bra till. Polenta är ett utmärkt alternativ till glutenfri panering. Med polenta blir paneringen krispig och inte för tjock.

foto-2016-10-18-18-27-37

Stekta gröna tomater

2 personer

  • 4-5 gröna tomater
  • 1 dl polenta
  • 0,5 tslkörtsalt
  • 1 krm cayannepeppar
  • Svartpeppar
  • Olivolja att steka i

Skiva tomaterna skivor som är ca 0,5 cm tjocka. Blanda polenta och kryddorna och vänd tomatskivorna i paneringen. Hetta upp riktligt med olivolja i en stekpanna och stek tomatskivorna gyllene, ca 2-3 minuter per sida.

Smaklig spis!

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes