Butternutsquash – en kärlekshistoria

Ok, bara för ett par veckor sedan hade jag en konversation på Twitter om pumpa och hur det inte alls är min grej, att konsistensen är trådig och allmänt läskig. Jag tar tillbaka allt och sjunger nu butternutsquashens lov. För herregud, vilken gåva den är till mänskligheten! Hur kom det sig då att jag upptäckte dess eminens? Jo, jag fick hem en i Årstidernas vegetariska matkasse och den skulle serveras ugnsrostad med en pumpagnocchi. Jag var skeptisk och tänkte att jag i värsta fall får äta bara gnocchin. Det hela slutade att jag i någon slags feedingfrenzy slukade butternuten före gnocchin. Så har du inte provat, gör det typ nu! En av det godaste grönsakerna att ugnsrosta!

Valborgsmiddag

Eftersom jag bara använde halva pumpan till gnocchin rostade jag resten tillsammans med paprika och lök på valborg. Till serverade jag hommous, som passade väldigt bra till. Kan tänka mig att det är gott att rosta kokta kikärtor med pumpan också. Vi hade också massor av sparris, också från Årstiderna samt deras goda RAF-tomater. Så det blev en lite av varje middag till Valborg.

butternut_etc

Rostad butternutsquash, paprika och lök

2 personer

  • 1 halv butternutsquash
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 liten klyfta vitlök
  • olivolja
  • paprikapulver
  • chilipulver
  • salt och svartpeppar

Skala butternuten, avlägsna kärnorna och skär den i små bitar. Skär paprikan i bitar och löken i tunna klyftor. Lägg allt i en ugnsäker form och ringla över olja, salta, peppra, och dofta över lite paprika- och chilipulver. Pressa ner vitlöken och vänd runt så att allt blandas. Grädda i ca 200 grader tills grönsakerna får färg och butternuten är genomstekt. Servera som tillbehör eller som ensamrätt med en sallad och hommous eller baba ghanoush.

 

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes