Färskostfyllda paprikor med linssallad

Det här är ett superrecept. Funkar som ensamrätt likaväl som ett vegetariskt alternativ på buffebordet. Paprikorna är så enkla att göra att även den mest matilliterata person klarar av att laga dem. Jag föredrar så klart Kravmärkta paprikor då jag hört att just paprikor är extremt besprutade i vanliga fall. Hur många du behöver beror lite på paprikornas storlek. Enligt receptet ska det vara 5, men sist räckte 3 stora gott och väl. Receptet kommer från Allt om mats gröna kokbok.

IMG_7435

Färskostfyllda paprikor

4 pers eller till 10 på ett buffébord

  • 5 paprikor (gula och röda är godast)
  • 150 gr fetaost
  • 1 burk keso
  • 1 ägg
  • salt+peppar

Dela paprikorna i halvor och kärna ur dem. Riv fetaosten grovt och blanda med ägg, keso, salt och peppar. Lägg paprikorna i en ugnssäker form och fyll dem med fetablandningen. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

Linssallad med ruccola

  • 2 dl gröna linser
  • rucola, ca 70 gr
  • 1 avocado
  • ett par msk pressad citron
  • ett par msk olivolja
  • salt+peppar

koka linserna enl anvisningen på paketet. Koka dem gärna i grönsaksbuljong så får de mer smak. Låt linserna svalna. Blanda med ruccolan och avocadon. Dressa med pressad citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

, , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes