Den här gratängen är perfekt att sno ihop när man har kokt pasta över, ren bonusmat helt enkelt. Lättlagat och en barnfavorit i vårt hus, då barnen är mycket förtjusta i milda och krämiga tomatsåser.
Pastagratäng med tonfisk
4 port
- kokt pasta motsvarande 4 portioner
- 1 liten squash
- 1 morot
- 1 gul lök
- några klyftor färsk vitlök
- 1 burk tonfisk
- 1 burk passerade tomater
- en halv burk creme fraiche
- 1 tärning grönsaksbuljong
- curry, styrka och mängd efter smak
- salt och peppar
- smör, olja eller kokosfett att steka i
- 1-2 dl riven ost
Hacka lök och vitlök, skär squashen i tärningar och grovriv moroten. Fräs grönsakerna i fettet, pudra över curry och låt fräsa någon minut till. Häll över tomaterna och creme fraichen samt ha i tonfisk och buljongtärning. Låt koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar. Bland såsen med pastan och häll allt i en ungssäker form, strö över osten och gratinera i 200 grader ca 10-15 minuter tills gratängen bubblar och har fått fin färg.