Pastagratäng med tonfisk

Den här gratängen är perfekt att sno ihop när man har kokt pasta över, ren bonusmat helt enkelt. Lättlagat och en barnfavorit i vårt hus, då barnen är mycket förtjusta i milda och krämiga tomatsåser.

Pastagratäng med tonfisk

4 port

  • kokt pasta motsvarande 4 portioner
  • 1 liten squash
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • några klyftor färsk vitlök
  • 1 burk tonfisk
  • 1 burk passerade tomater
  • en halv burk creme fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • curry, styrka och mängd efter smak
  • salt och peppar
  • smör, olja eller kokosfett att steka i
  • 1-2 dl riven ost

Hacka lök och vitlök, skär squashen i tärningar och grovriv moroten. Fräs grönsakerna i fettet, pudra över curry och låt fräsa någon minut till. Häll över tomaterna och creme fraichen samt ha i tonfisk och buljongtärning. Låt koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar. Bland såsen med pastan och häll allt i en ungssäker form, strö över osten och gratinera i 200 grader ca 10-15 minuter tills gratängen bubblar och har fått fin färg.

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes